Ağ Güvenliği Nasıl Sağlanır ?


1 - Güçlü kimlik doğrulama yöntemlerini kullanın - Güçlü kimlik doğrulama, kimlik doğrulama güvenliğini artırmak için farklı türde minimum iki farklı kimlik doğrulama yöntemi kullanılması gerekmektedir.
2 - Yazılımınızı en yeni güvenlik yamasıyla yükseltin,Yazılım güncellemelerini sık sık kontrol edin,
3 - Kullanıcı ekipmanlarının Fiziksel Güvenliğinin Saglanması - Hırsızlar kurumsal bir dizüstü bilgisayardan sadece donanımının değerinden fazlasını istiyor olabilir.Çalınan tek bir cihaz hassas şirket verilerine, müşteri kayıtlarına veya daha fazla özel bilgiye sahip olabilir.
4 - Çalışanlarınız için siber güvenlik kuralları oluşturun ve güvenlikte oynadıkları önemli rolün farkında olmalarını sağlayın - Çalışanların Siber güvenlik politikalarını bilmelerini ve istediklerinizi yapmak için yeterince eğitilmiş olmalarını sağlayın - örneğin, bir BIOS şifresi gerekiyorsa, çalışanlarınızın nasıl bir sistem kuracakları konusunda eğitilmiş olmalarını sağlayın.
5 - Verilerinizi şifreleyin ve kullanıcıların bios şifrelerini etkinleştirmelerini isteyin - Ekstra güvenlik katmanı eklemenin kolay bir yolu, önyüklemede parola etkinleştirmektir.
6 - Sistemlerinizi virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı kodlara karşı koruyun - Tüm şirket bilgisayarlarını ve aygıtlarını antivirüs ve kötü amaçlı yazılımdan koruma sistemeri ile donatın.
7 - Uzak ağ erişimini devreye alın ve Direk şirket kaynaklarına erişimleri kontrol edin - Ağınızın güvenli sanal özel ağ (VPN) ile şirket  içi bilgilere erişim sağlandıgından emin olun.
8 - Düzenli iç güvenlik denetimleri yapın ve iyileştirme için planlar yapın - Teknolojideki hızlı değişimler ilişkili güvenlik politikaları ve diğer iş süreçlerinin daha sık gözden geçirilmesini gerekmektedir.
9 - Yönetici hesapları için güçlü güvenlik kuralları tanımlayın - Yönetici hesapları için güçlü bir kimlik doğrulama uygulayın ve Yönetici giriş kimlik bilgilerinin paylaşılmadığından emin olun.
10 - Mobil Cihazları ve Kullanıcı kişisel taşınabilir ekipmanların şirket içi kaynaklara erişimini kontrol altına alın ve izleyin.










































Comments